Poštovani posetioci, dragi pesnici, dobrodošli u svet poezije!

Želja vlasnika ovog sajta je da pre svega svoju, kao i poeziju svih zainteresovanih pesnika iz Srbije, Crne Gore i drugih EX - YU prostora,  unese u sve domove i tako poetske vrednosti učini dostupnim. 

Ukoliko ste zainteresovani za REGISTRACIJU na ovom sajtu, prethodno pročitajte *PRAVILA ZA OBJAVLJIVANJE  KNJIŽEVNIH OSTVARENJA I DRUGIH SADRŽAJA SAJTA*. Ako prihvatate pravila, na dnu ove stranice imate upustvo za REGISTRACIJU !


 PRAVILA ZA OBJAVLJIVANJE  KNJIŽEVNIH OSTVARENJA I DRUGIH SADRŽAJA SAJTA 

1.  Za objavljivanje poezije i drugih književnih radova na ovom sajtu ne plaća se autorski honorar.  www.poezijascg.com   je sajt privatnog vlasnika, koji sadrži autorsku poeziju, druga autorska knjževna ostvarenja, kao i natpise, komentare i druge sadržaje. 

2. Sadržaji sajta su pred Vama takvi kako su napisani od strane autora i vlasnik sajta Vam ništa ne garantuje, niti snosi bilo kakvu odgovornost, u vezi sa njima. 

Posebno, vlasnik sajta Vam ništa ne garantuje za sadržaje Foruma, ali ih može ( mada nije obavezan) ukloniti, ako sadrže, po njegovoj proceni, neprimerene poruke. 

3. Sve sadržaje na sajtu posetioci i registrovani korisnici mogu samo čitati. 

Nemaju pravo da vrše izmene, objavljuju ili na bilo koji drugi način koriste sve sadržaje ovog sajta bez pismene dozvole autora poezije, drugih književnih ostvarenja ili drugih sadržaja sajta. 

U slučaju neovlašćenog korišćenja objavljene poezije ili drugih književnih radova na ovom sajtu od strane posetioca ili registrovanih korisnika ovog sajta, vlasnik sajta ne može ni u kom slučaju snositi nikakvu odgovornost.

Ta odgovornost je na posetiocu ili registrovanom korisniku sajta, koji bez dogovora sa autorom, neovlašćeno koristi objavljenu poeziju i druge književne radove

Autor poezije i drugih književnih ostvarenja objavljenih na ovom sajtu, sam se stara o zaštiti svojih autorskih prava u slučaju neovlašćenog korišćenja od strane posetioca sajta ili registrovanih korisnika ovog sajta. 

4. Zainteresovani pesnici i drugi književni stvaraoci, mogu postaviti svoje radove na ovom sajtu,  ako se njihova književna ostvarenja po mišljenju urednika ovog sajta uklapaju u uredjivački koncept sajta. 

Na naslovnoj strani sajta  svoja književna ostvarenja mogu postaviti registrovani članovi i pesnici čije radove za postavljanje odabere urednik sajta.

Na naslovnoj strani se postavlja istovremeno deo ili jedna strofa najviše 20 pesama i to tako da svaka nova pesma potiskuje do tada objavljene pesme za jedno mesto naniže, a poslednja pesma ide u ARHIVU PESAMA.

Pesma postavljena na naslovnoj strani  se u celosti može pročitati ako se klikne na link  Pročitaj celu pesmu.

5.Slanjem svojih književnih radova na linku Pošaljite pesmu  Ili na bilo koji drugi način ( email, pošta, itd ) direktno uredniku sajta ili direktnim postavljanjem na Forumu ili Blogu ovog sajta, autor je saglasan da se isti objave na ovom sajtu bez prava na novčanu ili bilo kakvu drugu nadoknadu i prihvata svu odgovornost i snosi nastalu materijalnu štetu u slučaju da objavljivanjem književnih radova dodje do kršenja tudjih autorskih prava.

6. Zainteresovani za objavljivanje poezije ili drugih književnih ostvarenja na ovom sajtu, svoje radove mogu poslati, kao registrovani korisnik, direktno na linku Pošaljite pesmu , ili ih mogu sami direktno postaviti na Forumu ovog sajta u rubrici *POEZIJA - www.poezijascg.com* . 

Urednik sajta zadržava pravo da pesme i druga književna ostvarenja gramatički, stilski, vizuelno, sadržajno  ili na drugi način promeni i  prilagodi za objavljivanje na sajtu isključivo u skladu  sa svojim pogledima i shvatanjima. 

Urednik sajta zadržava pravo da pesme, druga književna ostvarenja i sve druge natpise i komentare, ako se po njegovom mišljenju ne uklapaju u uredjivački koncept sajta, ne objavi, odnosno da ih ukoliko su obavljeni, briše sa sajta.

7. Radovi se objavljuju pod imenom i  prezimenom autora (ako se uklapaju u uredjivački koncept sajta) , pa je neophodno da pre objavljivanja, uredniku sajta na email pesnik@poezijascg.com dostavite podatke o Vama ( ime, prezime, kraću biografiju, fotografiju).

8. Svu odgovornost za autetičnost, vlasništvo i autorska prva nad poezijom i drugim književnim ostvarenjima, poslatim radi objavljivanja na ovom sajtu i nastalu materijalnu štetu zbog eventualne povrede autorskih prava trećih lica, snosi osoba koja dostavi poeziju i druga književna ostvarenja.  

9. Dostavljena poezija i druga književna ostvarenja se na naslovnoj strani sajta objavljuju pod imenom i prezimenom i uz fotografiju autora. Na FORUMU sajta moguće je objavljivanje književnih radova pod korisničkom šifrom.

10. Slanjem svojih književnih radova na linku Pošaljite pesmu  ili na bilo koji drugi način, direktno uredniku sajta ili direktnim postavljanjem svojih radova ili komentara na ovom sajtu, u Forumu ili Blogu, autor radova ili komentara prihvata da je to uradio svojom slobodnom voljom i ne može tražiti od urednika sajta da mu popravlja ili briše objavljene radove ili postavljene komentare. 

Jednom poslati i postavljeni književni radovi i svi natpisi, komentari, linkovi i drugi doprinosi posetilaca i registrovanih korisnika sajta, mogu stajati na sajtu sve dok je to u skladu sa uredjivačkom politikom sajta, o čemu odlučuje isključivo urednik, odnosno vlasnik sajta, koji može po svom nahodjenju postavljati na sajt i brisati sa sajta sve sadržaje sajta.

11. Od pesama poslatih na linku Pošaljite pesmu ili na drugi način objavljenih na sajtu u Forumu ili Blogu, urednik sajta može birati *STIH DANA* i *PESME NEDELJE* koje će dalje učestvovati u takmičenju u Anketi na ovom sajtu za *PESMU MESECA* i *PESMU GODINE*. Takodje, urednik sajta, objavljene pesme na ovom sajtu može postavljati u online projektu *KAKO PESMOM DA MENJAM SVET, www.poezijascg.com* i drugim online prezentacijama i projektima na ovom sajtu (kao što su *PESME MESECA*, *PESME GODINE* i slični.

12. Pre donošenja odluke za dostavljanje Vaše poezije ili drugih knjževnih formi, radi objavljivanja na ovom sajtu, ili pre nego što sami postavite Vašu poeziju na Forumu ovog sajta, molim Vas da obavezno pročitate PRAVILA ZA OBJAVLJIVANJE KNJIŽEVNIH OSTVARENJA.

13. Slanjem Vaše poezije ili drugih knjževnih formi uredniku sajta putem e-maila, na linku *Pošalji pesmu* ili  direktnim postavljanjem na Forumu ili Blogu, prihvatate *PRAVILA ZA OBJAVLJIVANJE KNJIŽEVNIH OSTVARENJA*

14.  Urednik sajta zadržava pravo na izmene i dopune ovih pravila u svakom trenutku.

Vlasnik i urednik sajta

Obradović LjubodragŽELITE DA BUDETE REGISTROVANI ČLAN ?

Ako ste zainteresovani za objavljivanje Vaše poezije na ovom sajtu, stihove možete poslati KAO REGISTROVANI ČLAN, direktno na linku Pošaljite pesmu ili ih direktno postaviti na Forumu ovog sajta u rubrici *POEZIJA - www.poezijascg.com*  . Ako se Vaša poezija uklapa u uređivački koncept ovog sajta biće objavljena pod uslovima opisnim u pravilima za objavljivanje.

Da bi ste se registrovali na ovom sajtu i imali status registrovanog korisnika, ukoliko ste zaintersovani za objavljivanje Vaše poezije ili drugih književnih formi na ovom sajtu, nephodno je da ostvarite kontakt sa vlasnikom i urednikom sajta na email pesnik@poezijascg.com  i dostavite Vaše lične podatke (ime, prezime, adresa stanovanja, kratku autobiografiju, fotografiju, Vaš email), koji su neophodni radi zaštite Vaših autorskih prava i za kontakt u slučaju da Vaša pesma osvoji titulu pesme meseca ili  pesme godine.

Od vaših podataka na sajtu će se objaviti ime i prezime i fotografija, i ime pod kojim ste se na sajtu registrovani. Ostali podaci o Vama  se neće javno objavljivati, niti koristiti u druge svrhe, osim za neophodnu komunikaciju u vezi sa Vašom poezijom ili drugim književnim ostvarenjima. Ne snosimo odgovornost zbog eventualne zloupotrebe Vaših podataka (email, adrese i sl.) od strane trećih lica koji do njih dodju nedozvoljenim, hakerskim metodama, tu odgovornost snosi to treće lice koje podatke zloupotrebi. 

REGISTRACIJA

Još uvek niste registrovani korisnik? Možete se registrovati ako prethodno uredniku sajta na email:
pesnik@poezijascg.com  dostavite sledeću Izjavu sa podacima o Vama:

IZJAVA

Ja sam ___________________________________________ iz ____________________, ulica _________________. Pročitao sam *PRAVILA ZA OBJAVLJIVANJE  KNJIŽEVNIH OSTVARENJA I DRUGIH SADRŽAJA SAJTA*,  prihvatam ih i želim da se registrujem kao korisnik na sajtu www.poezijascg.com i aktivno učestvujem u kreiranju sadržaja sajta. U prilogu Vam dostavljam moju kratku autobiografiju, fotografiju, email i predlog za korisničko ime i šifru.

Ako su podaci o vama potpuni, bićete registrovani kao korisnik sajta i  najkasnije u naredna 2 - 3 dana, na Vaš email, ćete dobiti Vaše korisničko ime i šifru. Šifru možete promeniti, ako to želite u vašim korisničkim podacima.

Kao registrovan korisnik imate neke prednosti, kao na primer: menjanje tema na sajtu, davanje komentara pod Vašim imenom,  aktivno učešće na forumima, blogu i mogućnost direktnog dostavljanja Vaše poezije i drugih književnih ostvarenja
radi objavljivanja na ovom sajtu na linku Pošaljite pesmu  

           


    Повратак