POEZIJASCG - forum POEZIJASCG -
DOBRODOŠLI NA FORUM O POEZIJI I JOŠ PONEČEMU !
 
 POČETNAPOČETNA  PitanjaPitanja   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Korisničke grupeKorisničke grupe   REGISTRACIJAREGISTRACIJA 
 ProfilProfil   Proveri porukeProveri poruke   PristupiPristupi 

KONKURSI - RAZNI - Darko Kolar

 
Napiši novu temu   Odgovori na poruku    POEZIJASCG - forum -> KONKURSI
Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
ljuba-trebotin
Site Admin


Pridružio: 10 Avg 2006
Poruke: 279
Lokacija: Kruševac

PorukaPoslao: Čet Feb 14, 2008 1:18 pm    Naslov: KONKURSI - RAZNI - Darko Kolar Odgovoriti sa citatom

Poslao Darko Kolar

1.Književni klub „Rujno“iz Užica, organizuje nagradni konkurs „Najlepša pesma“
Uslovi konkursa:
-tema slobodna
-do 3 neobjavljene pesme poslati u 3 primerka, potpisane šifrom sa razrešenjem šifre u posebnoj koverti
-bez starosnog ograničenja
-rok 15. mart 2008.godine
-rezultati konkursa 30.aprila 2008.godine
-pesme poslati na adresu:
Književni klub „Rujno“
-za konkurs-
Dragoljub Jasiković
Alekse Šantića 82
31000 Užice
Za sva dodatna obaveštenja možete se obratiti na mail:
kkrujno@gmail.com


2.Narodna biblioteka "Đura Jakšić" iz Srpske Crnje, raspisuje konkurs za 23. dodelu književe nagrade "Đura Jakšić", za najbolju knjigu pesma na srpskom jeziku, objavljenu u Srbiji tokom 2007. 
Na konkursu mogu učestvovati izdavačke kuće, udruženja, društva i pojedinci. Knjige se šalju u tri primerka na adresu:
Narodna Biblioteka "Đura Jakšić"
ul. Kralja Aleksandra br. 65
23220 Srpska Crnja
Konkurs je otvoren do 30. aprila ove godine, a žiri (predsednik Boško Ivkov, Saša Radojčić i Vladimir Kopicl), doneće odluku do 15. maja 2008. Nagrada će biti uručena juna meseca na otvaranju 47. dana Đure Jakšića u Srpskoj Crnji.


3.Književni klub "Velimir Rajić" iz Aleksinca raspisao je konkurs za poeziju  Na konkurs se šalju tri neobjavljene pesme, ne duže od po 30 stihova, pod šifrom, do 23. februara 2008. Na pesničkim susretima u maju 2008, biće uručene tri nagrade najboljim autorima. Adresa za slanje radova je: Književni klub "Velimir Rajić", za konkurs, Ul. Momčila Popovića bb, 18220 Aleksinac.
ovodom 45. Disovog proleća Gradska biblioteka "Vladislav Petković Dis" i Odbor Disovog proleća raspisuju tradicionalni konkurs za rukopis za prvu pesničku zbirku, namenjen autorima sa srpskog govornog područja do 31 godine starosti.


4.УСТАНОВА СПОМЕН-ПАРК "КРАГУЈЕВАЧКИ ОКТОБАР" из Крагујевца расписује
КОНКУРС
ѕа књижевно дело (стихови, проза, драма) које ће бити изведено на Великом школском часу 21. октобра 2008. године.
Текст дела мора да буде посвећен крагујевачкој трагедији која је 21.10.1941. однела невине жртве, а Шумарице учинила местом бола и сећања.
Радове куцане у три примерка, на српском језику, шифроване у посебној коверти, доставити најкасније до 15.04.2008. на адресу:
Спомен-парк "Крагујевачки октобар", ул. Десанкин венац б.б., 34000 Крагујевац
са назнаком "За конкурс".
Изабрани рад биће награђен са 85.000 динара у виду ауторског хонорара и биће изведен на Великом школском часу 21.10.2008. године
Контакт телефони: 034/332-089, 335-985 факс: 034/336-112
------


5.Književni –Irodalmi klub iz Subotice raspisuje konkurs za XIX YU-ME Festival poezije i pesnika: ''Zlatni pesnički prsten'' Subotica – Palić 
- Na festival se mogu poslati samo do tri pesme od 10 tema.
- Festival počinje 21.juna 2008.god u 16h na Paliću na Rtu Pesničke nade.
- Konkurs je otvoren od 1. februara do 1. maja 2008.g
- Otvaranje šifri je 9.maja u 17h.
- Pesme u jednom primerku pod šifrom, poslati zajedno sa razrešenjem šifre i ličnim podacima u manjem kovertu, na adresu: KNJIŽEVNI-IRODALMI KLUB 24105 SUBOTICA, Banijska 37
- Teme konkursa: pilot-pesma, Palić, narod, pesnička nada, ravnica, doajen-stara pesma, duhovna, majka, moderna, ljubavna, boemi-vino-ljubav.
- Štampaće se PALIĆKI GALEB od 20 pesama. Pesme mogu biti na raznim jezicima, od 12 do 32 stiha. 
NAGRADE FESTIVALA:
0 PILOT-PESMA o festu: MINI AMFORA
I PALIĆKI GALEB - SLIKA I ZLATNA POVELJA
I ZLATNI PRSTEN - pesme o narodu: ZLATNI PRSTEN I ZLATNA POVELJA
I PESNIČKA NADA o pesniku: ZLATNA SLIKA I ZLATNA POVELJA - dar JP "PALIĆ-LUDAŠ"-Palić
IV RAVNICA-SUNCOKRET - SLIKA, dar Irena i Rade Šešević
V DOAJEN - XIX YU POET FESTA: MINI AMFORA, dar pesnika Subotice
Ostale nagrade i darodavci se već prikupljaju.
SPECIJALNA NAGRADA PLAVA VAZA za najlepšu pesmu o Paliću, koju treba poslati potpisanu, dodeljuje JP "PALIĆ-LUDAŠ" - Palić
Za sve informacije možete se obratiti na e-mail alisa@sksyu.net 
ORGANIZATOR
Alisa Salopek


6. Sajt Eniaroyah.Com poziva autore da se prijave na konkurs za kratku priču. Obaveštavamo vas da će ovaj konkurs biti drugačiji u svakom pogledu, a za više informacija pogledajte zvaničnu stranu sa obaveštenjima ili pratite temu na forumu sajta. 
Autori zainteresovani za učešće u književnom konkursu "Buđenje ranog proleća" sajta književne internet zajednice Eniaroyah.Com mogu da se prijave od 1. do 20. februara 2008. godine slanjem e-maila sa ispravne adrese na konkurs@eniaroyah.comOva adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli. sa subjectom "Prijava". Poruka mora da sadrži puno ime i prezime autora.
Nakon isteka roka za prijave, kandidati će biti obavešteni preko kontakt e-maila o postupku prijave na sajt i postavljanja autorskih dela u toku takmičenja. Sva dela će nakon postavljanja biti javno dostupna na sajtu i ovaj postupak u potpunosti podleže pravilima sajta Eniaroyah.Com. Autorima će biti ostavljen rok od 7 dana da upotpune registraciju prema prosleđenom uputstvu, inače će biti diskvalifikovani. Autori koji su već poseduju otvoren nalog na sajtu ne treba da se registruju ponovo, ali moraju da se prijave na konkurs slanjem e-mail poruke. 
Prvi krug takmičenja počinje prvog marta 2008. godine. Komisija će objaviti temu i propozicije priče, te izvući nasumične parove takmičara koji se u javnom nadmetanju bore jedan protiv drugog. Svaki od autora u takmičarskom paru dužan je da dostavi svoj rad prema propozicijama i u roku od 7 dana, inače će biti diskvalifikovan. Radove treba postaviti na sajt u sekciji Konkurs prema uputstvu. Tekstovi ostaju nevidljivi do isteka roka, kada će ih komisija objaviti i dostaviti na uvid internet publici. Priče ne smeju biti ranije objavljene.
Pobednika svakog para biraju članovi foruma javnim glasanjem komentarima na unapred određenoj temi. Validnost glasanja nadgleda komisija. Računaju se samo glasovi članova foruma koji su se registrovali pre 1. februara 2008. godine. Pozivamo sve članove foruma da se aktiviraju i čitaju priče kandidata, te svojim komentarima izglasaju krajnjeg pobednika. 
Pobednici svakog kola prolaze u naredno kolo, sve dok ne ostane samo jedan autor, koji će biti proglašen za prvog laureata književnog konkursa sajta Eniaroyah.Com. 
*** Za učešće na konkursu nije neophodna registracija na forumu sajta, ali su svi autori pozvani da se učlane i uključe u diskusiju sa ostalim članovima.
*** Nagrade su krajnje simboličnog karaktera jer je cilj konkursa da se ljudi udruže u pisanju i komentarisanju, te da se dobro zabave. Njihovo postojanje sa druge strane nije lišeno smisla i podsetiće svakog dobitnika na stvaralački duh i osnove poetike. Na žalost, nagrade isporučujemo samo na teritoriji republike Srbije.


7. Haikue koji nisu objavljeni u tiskovinama ili internetu te nisu na uvidu na nekim od natječaja u zemlji ili svijetu. Haikue - u svakoj kategoriji posebno - (učenike OŠ svakog zasebno) napisati na papir formata A4 i navesti šifru, a podatke o autoru (i školi) navesti na poleđini. 
Radove slati na adresu:
Udruga 'Tri rijeke'
Kolodvorska 44
10310 Ivanić Grad
e-mailom: dvrozic@optinet.hr
(culturenet.hr)


8. Organizacijski odbor Židovske kulturne scene “Bejahad 2008” raspisuje natječaj za kratku priču sa židovskom/jevrejskom temom. 
Priče mogu biti napisane na jezicima prostora bivše Jugoslavije. Natječaj je anoniman. U obzir dolaze priče koje nisu dosada objavljene.
Rad obilježen šifrom i pisan pisaćim strojem ili na drugom mediju (MS WORD format) treba poslati u dva primjerka s naznakom «Za nagradni natječaj Bejahad 2008» i s naznakom šifre. 
Rješenje šifre – puno ime autora i adresa – treba priložiti u zasebnom, zatvorenom pismu.
Krajnji rok za slanje radova je 15.06.2008. Radovi se mogu slati na adresu: 
BEJAHAD – ŽIDOVSKA KULTURNA SCENA
Trg Marka Marulića 18
10000 ZAGREB
sa naznakom za «Natječaj Bejahad 2008»
Radove će ocijeniti žiri i dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu. Nagrađene priče bit će objavljene u književnom prilogu Bejahad 2008. 
Rezultati natječaja bit će objavljeni na www.bet-israel.com,  www.makabijada.com, te u časopisima Bilten i Most. Nagrade će se dodijeliti na kulturnoj manifestaciji «Bejahad 2008» koja će se održati od 24.8. – 31.8.2008. u hotelu «Adriatic» u Opatiji.
Radovi se ne vraćaju.
objavljeno: 18. 01. 2008.


9. Konkurs za prvu knjigu - Studentski kulturni centar Kragujevac Uslovi konkursa:
- Pravo učešća imaju autori do 35 godina starosti koji do sada nisu objavili knjigu;
- U obzir dolaze pesnički, prozni, esejistički, dramski i međužanrovski radovi;
- Konkurs je otvoren do 15. aprila 2008. godine;
- Žiri će objaviti imena autora čije knjige ulaze u izdavački plan edicije “Prvenac”, na dan Univerziteta, 21. maja 2008. godine;
- Radove sa punim imenom i prezimenom i kraćom biografijom, dostaviti u tri primerka na adresu: Studentski kulturni centar, Radoja Domanovića br.12, 34000 Kragujevac;
- Autori izabranih radova biće lično obavešteni;
- Studentski kulturni centar će izabrane knjige objaviti do Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu;
- Rukopisi se ne vraćaju
objavljeno: 17. 01. 2008-02-08


10. Opština Zaječar i Matična biblioteka "Svetozar Marković" raspisali su novi konkurs za objavljivanje knjiga u ediciji Istok - Zapad. 
U obzir dolaze neobjavljeni rukopisi pisani na srpskom jeziku, iz žanrova poezije, proze (roman i pripovetke), eseja, drame i književne istorije. Organizatori konkursa pozvali su pisce, bez obzira na godine starosti, da svoje rukopise pošalju do 1. maja 2008, na adresu:
Matična biblioteka "Svetozar Marković"
Kumanovska 2
19000 Zaječar
Rezultati konkursa biće objavljeni 20. jula. Dve najbolje knjige po oceni Uređivačkog odbora biće nagrađene sa po 2000 evra. Edicija će biti objavljena do 15. oktobra ove godine. Dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 019/442-110.
Uređivački odbor edicije Istok - Zapad čine Tihomir Brajović, Đorđe Despić i Gojko Božović, koji je na jučerašnjem predstavljanju novih izdanja zaječarske biblioteke, istakao da je reč o značajnom podsticaju zapostavljenim žanrovima.


11. Narodna biblioteka "Jovan Popović" u Kikindi raspisaće 19. januara konkurs za literarnu nagradu "Đura Đukanov".
Nagrada se dodeljuje za najbolju zbirku pripovedaka autora mlađeg od 30 godina pisanu na srpskom jeziku, pod uslovom da rukopis prethodno nije bio objavljivan u celosti ili u delovima.
Nagrada "Đura Đukanov" se sastoji od štampanja knjige džepnog formata, broširanog poveza, u tiražu od 350 primeraka.

Rok za dostavljanje rukopisa je 1. maj 2008. godine.
Rukopise slati isključivo u elektronskom formatu, na e-mail adresu: konkurs_djukanov@hotmail.comOva adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli. ili poslati disketu ili CD na adresu:
Narodna biblioteka "Jovan Popovic"
Trg srpskih dobrovoljaca 57
23300 Kikinda (sa naznakom: Za literarni konkurs)
Rukopise treba slati potpisane punim imenom i prezimenom, godinom rođenja, adresom stanovanja, telefonom i e-mailom. Rukopisi poslati sa nepotpunim podacima ili u neodgovarajućem formatu neće moći da konkurišu za nagradu.
Tročlani žiri čine: Vladislava Gordić Petković, književna kritičarka, profesorka engleske i američke književnosti na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, Nemanja Rotar, pisac i direktor Gradske biblioteke u Pančevu, i Mića Vujičić, pisac, književni kritičar i novinar iz Mokrina.

Odluku o dodeli nagrade žiri će doneti najkasnije do 1. septembra 2008. godine, a zvanično ce biti uručena laueratu u Narodnoj biblioteci "Jovan Popović" 19. januara 2009., na dan rođenja Đure Đukanova, značajnog banatskog pisca. 


12.Ustanova "Studentski kulturni centar" iz Kragujevca raspisuje "Konkurs za prvu knjigu" autora do 35 godina starosti koji do sada nisu objavili knjigu.
Uslovi konkursa:
- Pravo učešća imaju autori do 35 godina starosti koji do sada nisu objavili knjigu;
- U obzir dolaze pesnički, prozni, esejistički, dramski i međužanrovski radovi;
- Konkurs je otvoren do 15. aprila 2008. godine;
- Žiri će objaviti imena autora čije knjige ulaze u izdavački plan edicije "Prvenac", na dan Univerziteta, 21. maja 2008. godine;
- Radove sa punim imenom i prezimenom i kraćom biografijom, dostaviti u tri primerka na adresu:
Studentski kulturni centar
Radoja Domanovića br. 12
34000 Kragujevac
Autori izabranih radova biće lično obavešteni;
- Studentski kulturni centar će izabrane knjige objaviti do Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu;
- Rukopisi se ne vraćaju.


13. Kulturni centar Šabac raspisuje KNJIŽEVNI KONKURS
za najbolju neobjavljenu savremenu srpsku pripovetku
 
Kulturni centar Šabac raspisuje KNJIŽEVNI KONKURS za najbolju neobjavljenu savremenu srpsku pripovetku i dodeljuje:
KNJIŽEVNU NAGRADU "LAZA K. LAZAREVIĆ"

Nagradu čine:
plaketa i novčani iznos od 30.000,00 dinara.

Pripovetke moraju biti otkucane u tri primerka, najduže do deset strana, potpisane šifrom, a u posebnom kovertu razrešenje šifre.Rukopise koji se ne vraćaju, slati na adresu: Kulturni centar, Gospodar Jevremova 12, 15000 Šabac sa naznakom:
Za književni konkurs.

Konkurs će biti otvoren od 2. februara do 3. marta 2008. godine

Sve informacije možete dobiti putem telefona:
015/346-936; 015/346-929; 015/305-830, ili na e-mail: programi@gromnet.net

14. KNJIŽEVNI - IRODALMI KLUB iz Subotice raspisuje K O N K U R S

 ZA XIX YU-ME FESTIVAL POEZIJE I PESNIKA: "ZLATNI PESNIČKI PRSTEN" SUBOTICA - PALIĆ.

- Na festival se mogu poslati samo do tri pesme od 10 tema.
- Festival počinje 21.juna 2008.god u 16h na Paliću na Rtu Pesničke nade.
- Konkurs je otvoren od 1. februara do 1. maja 2008.g
- Otvaranje šifri je 9.maja u 17h.
- Pesme u jednom primerku pod šifrom, poslati zajedno sa razrešenjem šifre i ličnim podacima u manjem kovertu, na adresu: KNJIŽEVNI-IRODALMI KLUB 24105 SUBOTICA, Banijska 37
- Teme konkursa: pilot-pesma, Palić, narod, pesnička nada, ravnica, doajen-stara pesma, duhovna, majka, moderna, ljubavna, boemi-vino-ljubav.
- Štampaće se PALIĆKI GALEB od 20 pesama. Pesme mogu biti na raznim jezicima, od 12 do 32 stiha.

NAGRADE FESTIVALA:
0 PILOT-PESMA o festu: MINI AMFORA
I PALIĆKI GALEB - SLIKA I ZLATNA POVELJA
I ZLATNI PRSTEN - pesme o narodu: ZLATNI PRSTEN I ZLATNA POVELJA
I PESNIČKA NADA o pesniku: ZLATNA SLIKA I ZLATNA POVELJA - dar JP "PALIĆ-LUDAŠ"-Palić
IV RAVNICA-SUNCOKRET - SLIKA, dar Irena i Rade Šešević
V DOAJEN - XIX YU POET FESTA: MINI AMFORA, dar pesnika Subotice
Ostale nagrade i darodavci se već prikupljaju.
SPECIJALNA NAGRADA PLAVA VAZA za najlepšu pesmu o Paliću, koju treba poslati potpisanu, dodeljuje JP "PALIĆ-LUDAŠ" - Palić
Za sve informacije možete se obratiti na e-mail alisa@sksyu.net


15. DEMO -GRUPA

PULA (SEEcult.org) - Organizatori 12. Art & Music festivala u Puli, na kojem je prosle godine pobedila beogradska grupa Repetitor, pozvali su solo izvodjace i sastave iz celog sveta da se prijave za ucesce, bez obzira na stil muzike koju izvode, pod uslovom da nemaju objavljeni nosac zvuka za zvanicno registrovanu diskografsku kucu.

Svaki izvodjac ili sastav mora poslati najmanje tri snimljene pesme i to iskljucivo na CD-u, te prateci pres materijal koji mora sadrzati: podatke o kontakt osobi (ime i prezime, ulica i kucni broj, grad, drzava, telefon, mobilni, e-mail), imena clanova grupe, kratku biografiju, fotografiju grupe (izvodjaca), web adresu (ukoliko je poseduju).

Pesme moraju biti autorske, a materijal se ne vraca.

Prijave za 12. Art & Music festival treba slati na adresu: Art And Music Festival P.P.201, 52100 Pula, Hrvatska.

Konkurs je otvoren do 7. marta 2008. godine, nakon cega ce sedmoclani ziri, na osnovu preslusanih snimaka, odabrati osam polufinalista koji ce nastupati od 1. do 3. maja u Puli.

Ziri Festivala, nakon nastupa uzivo svih osam izvodjaca, odabrace dva finalista 12. Art & Music festivala 2008, dok ce jednog finalistu izabrati publika. Sva tri izvodjaca ponovo ce nastupiti u finalu, kada ce biti proglasen i pobednik 12. Art & Music festivala.

Pobednik tog festivala dobija za nagradu mogucnost potpisivanja ugovora za prvi album, te mogucnost snimanja albuma u studiju Partyzan u Puli (60 sati koristenja studija).

Sajt Art & Music festivala je http://www.artandmusicfest.org, a dodatne informacije moguce je dobiti na broj telefona +385 91 214 33 44.

Prosle godine grupa Repetitor iz Beograda osvojila je prvo mesto i glasovima zirija i publike.

U finalu su ucestvovali i karlovacki K.O.H i The Orange Strips iz Labina, dok je u revijalnom delu nastupio kao gost borski bend Goribor, koji je 2006. godine, kada je pobedila rijecka grupa One Piece Puzle, dobio specijalnu nagradu za originalni pristup rok muzici.

Polufinalisti su bili 2007. godine Tricke (Zagreb), Downfall (Rijeka), Grof Djuraz (Banjaluka), Skepsis Pozitive (Pula), kao i Shiroko, Tussilago i Sajsi iz Beograda, a izabrani su medju stotinak prijavljenih bendova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Srbije, Italije i Belgije.

U ziriju su bili Ante Perkovic (predsednik), Ivo Lorencin, Aleksandar Pavlic, Igor Basin, Edi Cukeric, Damir Martinovic Mrle i Petar Janjatovic, koji je predstavio i novo izdanje svoje “Ex-yu rock enciklopedije”.

Medju gostima 11. Art & Music festivala bio je i legendarni ljubljanski bend Buldozer, a u pratecem programu prikazan je i izbor sa Festivala dokumentarnih rok filmova (DORF) iz Vinko
_________________
*Šta je mir duše, naspram oštrih ivica slobode*
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email Poseti sajt autora
Prikaži poruke iz poslednjih:   
Napiši novu temu   Odgovori na poruku    POEZIJASCG - forum -> KONKURSI Sva vremena su GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Skoči na:  

Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu


Powered by phpBB © 2001 phpBB Group
Prevod by CyberCom
Chronicles phpBB2 theme by
Jakob Persson (http://www.eddingschronicles.com). Stone textures by Patty Herford. .