|
POEZIJASCG - ДОБРОДОШЛИ НА ФОРУМ О ПОЕЗИЈИ!
|
| Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeęu temu |
| Autor |
Poruka |
ljuba-trebotin Site Admin

Pridruio: 10 Avg 2006 Poruke: 279 Lokacija: KruŔevac
|
Poslao: Čet Jan 11, 2007 10:19 am Naslov: Kiborge - K.B. |
|
|
POEZIJA KOJU PIÅ E Kiborge K.B.
SVETLO
Sta radis sam u mraku ? Ćijeg te svetla plaÅ”i jacina ?
Ćiju to srodnu duÅ”u opet tražiÅ”,korakom belim,od kreĆØa I dima ?
Lako je naƦi bol u sreƦi,treba ti malo bola sreƦina,
Ne vidiÅ”,joÅ” je to za tebe daljina,
Kada bi ljudi ovladali tugom, postala bi za tren disciplina.
Pogledom oka ledi se težina,ako ti je srce veæ postalo glina,
Udahni tugom umetnost,iz oèaja izvajaj najlepŔu figuru.
Pokreni sebe oko sveta,prestani biti moralna meta,
Život je igra beskrajnog leta,osnaži se zovom divljine.,
SebiĆØnoā¦
SebiĆØnoā¦
SebiĆØnoā¦
Potraži za sebe nove vrline!
Kiborge K.B.
_________________ Stojim sam na putu! Imam samo sliku iz dana, kad bili smo mladi? |
|
| Nazad na vrh |
|
 |

|
Poslao: Sub Jan 20, 2007 11:15 am Naslov: |
|
|
Književni opus kiborge K.B.
ODRAZ TISINE k.b.
Tisina⦠Da li me odsustvo zvuka moze prilagoditi buci. Da li je eho isto sto I senka. Budim se I dok sanjam, samo na tren ,kraci od sekunde,osnovne jedinice trenutka,naseg vremena,ali sve vreme spavam. Ako vidim sve greske,da li ih kvalitetno percepiram,ako ih ne mogu ispraviti. Svaka greska vec pripada proslom vremenu. Da li je san samo svesnost svojih apetita I neumorna glad mogucnosti,zelja za delic sopstvenog odraza. Da li je odraz isto sto I ja,ili I on ima svojstveni odraz I licno ja odraza u sopstvenom odrazu. Senka se spaja onog trenutka kad nestane svetla,ne zeli s tobom poci u mrak. Retke su senke koje se odricu svetlosti. Za pogresnu senku ja predstavljam mrak.
U odrazu sopstvene tisane kad kad zna biti prilicno bucno.
kiborge K.B. |
|
| Nazad na vrh |
|
 |

|
Poslao: Sub Jan 20, 2007 11:33 am Naslov: |
|
|
Književni opus - kiborge K.B.
ONA
Ponekad dajem zvezdama
oblik tvoga lika,
oseƦajuƦi tvoj dodir
svakim treptajem vetra.
Tako daleko
a tako blizu,
nestajeÅ”,
u senci oblaka,
nedostižnaā¦
kiborge K.B. |
|
| Nazad na vrh |
|
 |

|
Poslao: Uto Jan 23, 2007 12:09 am Naslov: |
|
|
Književni opus - Kiborge K.B.
SEBIĆNA ILUZIJA
Gledam kada ti to hoæes, vidim kada ti to želis. Sebièna iluzija kao senka ne znane proŔlosti, brises sve tragove, a ne zeliŔ reæi baŔ niŔta.
Nijedne reèi da li sam vredan dok lutam sam, pustim ulicama mojih snova, kao Ŕapat, tiho, sto tiŔe, plaseci se razbudjivanja svesti. Ti neæes znati ko sam ja, jer ti nikada neæes videti sebe onako kako te ja vidim, ostaæeŔ nema, ali glasnija od bilo kog Ŕapata, postaæeŔ Ŕetaè, lutalica, ali nikada neæeŔ osetiti snove, biæes ono sto si oduvek bila, sebièna iluzija, samo pogled.
Nestvarno i lažno, pomalo preteæi, bez ijednog glasa, nemo koraèaŔ tankom linijom veènosti, bez stajanja i bez osvrtanja, bez imalo nade u ono sto je nekada bilo sve.
NiŔta. To je sada sve.
Odvratan oseæaj usamljenosti koji prolazi kroz svaku poru tela, ostavljajuci za sobom trag jedne zime i veèite stope u snegu. Neuspeli beg jedne senke.
Nisam. Niti æu ikada viŔe biti isti, kao da ne postojim, ali diŔem crtu odraza neke nove proŔlosti buduæeg vremena. Oseæam da ne oseæam, iako vidim i ono sta ne vidim. IspuŔtam krik, tako neèujan da ga nadglasava tiŔina. Odsustvo zvuka kao najlepŔa muzika.
Ponekad vetar donosi vazduh koji odiŔe mirisom, smeŔa gasova koja dobija boju, oblik, postojanje, misao koja je svemoguæa i beskrajna.
I najmanja laž savlada tiŔinu.
(citat āodsustvo zvuka kao najlepsa muzikaā by IVO ANDRIC)
Kiborge K.B. _________________ Stojim sam na putu! Imam samo sliku iz dana, kad bili smo mladi? |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
Tetrabyblos
Pridruio: 24 Jan 2007 Poruke: 4 Lokacija: Beograd
|
Poslao: Sre Jan 24, 2007 1:10 pm Naslov: |
|
|
Krik olova, eksplozija misica
ispod jutrom orosenog lisca
~
Vlazna oka, u zbun skrivena
izdaleka gleda, Boginjom spasena.
Jedna srna |
|
| Nazad na vrh |
|
 |

|
Poslao: Pet Jan 26, 2007 10:57 pm Naslov: |
|
|
Književni opus - Kiborge K.B.
PROÅ LOST BUDUĆEG VREMENA
ProŔlost buduæeg vremena.
Tiho je . ViŔe i ne odlazim na ta mesta , zakopavam , odbacujem bilo kakvu povezanost, lažem da ne postoje , a zatim laž maskiram i granam na viŔe manjih a ne manje velikih laži, ne bi li sam sebi zavarao trag i poverovao u koliènik sopstvene istine . Kreiram buduæa seæanja i uspomene delovanjem na sad . Ako usavrŔim laž neizmerno istinitom, neopisivo lepom, i bogatom sadržinom, jednoga dana , mnogo godina posle sad , sasvim siguran æu reæi , imao sam lepu proŔlost buduæeg vremena .
Ono Ŕto ostaje smo mi sami u datim trenucima vremena, samo Ŕto ih po njihovoj osobenosti nazivamo lepim ili ružnim seæanjima, uspomenama.
Kiborge K.B. _________________ Stojim sam na putu! Imam samo sliku iz dana, kad bili smo mladi? |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
|
|
Ne moete pisati nove teme u ovom forumu Ne moete odgovarati na teme u ovom forumu Ne moete menjati vae poruke u ovom forumu Ne moete brisati vae poruke u ovom forumu Ne moete glasati u ovom forumu
|
|