| Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeęu temu |
| Autor |
Poruka |
pollakova

Pridruio: 30 Sep 2006 Poruke: 372 Lokacija: tu pa tamo... i opet
|
Poslao: Sre Jul 18, 2007 10:50 am Naslov: stih dana i pesma nedelje za mesec juli 2007 . godine |
|
|
Lepa , Lepa !!! UUUUUh u Tvom " KOMAD -u NADE " ima necega sto izaziva , zove na bojno polje , uzburkava mnoge proslosti
" Zavlacis me u neki tajanstveni
opasan svet ,
pun iskusenja...
Lutam kroz cudne beskraje ,
Trazim smisao svemu tome ,
ali se neudaljujem od tebe ! " ................
Ova pesma je vrlo oblikovana sakama zivota ( nije vazno cijim ) ali autenticnost koju Lepa koristi dok pise cine sve njene reci i stihove zapanjujuce iskrenim . A to se oseti , zar ne ? _________________ o , sramota Horacio ako bi ti umro, kakav bi skandal ostavio iza sebe ........................ |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
pollakova

|
Poslao: Ned Jul 22, 2007 7:35 pm Naslov: stih dana i pesma nedelje za mesec juli 2007 . godine |
|
|
Marko Ruzic pocastio nas je divnom pesmom " PJESNICKA NOC " a ja se zaljubih u nekoliko stihova ..........znam da me pratite u tim osecanjima
" Oni su snaga pjesnicke rijeci
i duse njegove beskrajne slike
vjerujem da je svemoguc Bog
noc dao za ljubav i za pjesnike "
.......Pa zar nije ???????????????? _________________ o , sramota Horacio ako bi ti umro, kakav bi skandal ostavio iza sebe ........................ |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
pollakova

|
Poslao: Ned Jul 22, 2007 7:46 pm Naslov: Re: stih dana i pesma nedelje za juli 2007.godine |
|
|
| pollakova :: |
Nenad Zivkovic - poeziju dize na neki visi nivo .... pesme koje teraju na razmisljanje jesu poruka !!!
U " POGLED U LEDJA " mnogo je stihova koje bih izdvojila eli evo ....
" Preslo se na Hegela , Kanta .......
filozofijaa preko ivica casa
Mlec na usnama , radjam se
Nesto ti sapucu , slutim
ubicu ljudi , ubicu...... cutim "
Pesma koja zasluzuje mesto ' pesme trece ( srece ) nedelje ' jula !!! |
Pa lepo me je Sky bacio u nesvest ... kako sam se lepo nameracila na njegovu vec poznatu pesmu " Pogled u ledja " kad On " S' VEROM U SRCU , S' VEROM U BOGA " ostavi mene a pre mene i vas bez daha !!!!
I kako se u ovom vrelom julu przim pa przim ... dodatno sam se samo preznojila i izvinjavam se ali ( mozda nepravedno ) ja glasam za one stihove koji me ostavise bez daha a molim Ljubu kao strucno lice da mi pomogne .....................
" S VEROM U SRCU , S VEROM U BOGA " za pesmu nedelje
.................."
Sanjam nocu kako Veru ljubim
Mleko njeno ispijam u dahu
U snu imam sto na javi gubim
Ti mi snovi razaraju tkivo
Zar se mora ziveti u strahu
Kad se zeli jedna zena zivo ? " .....
Pa aj sad kako da budem pametna
svejedno , Vi uzivajte ............ _________________ o , sramota Horacio ako bi ti umro, kakav bi skandal ostavio iza sebe ........................
Poslednji izmenio pollakova dana Ned Jul 22, 2007 7:57 pm, izmenjeno ukupno 1 puta |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
pollakova

|
Poslao: Ned Jul 22, 2007 7:53 pm Naslov: |
|
|
Znam Ljubo , znam da te je vec bilo ali ja ne mogoh da odolim ovim predivnim stihovima .......u pesmi " SUMI REKA "
..............
" O reko , zastani !
Ne teci
Ovaj tren za vecnost ukoci .
Mesece , nista ne reci ,
samo svetli , ko njene oci .
Zoro nikad ne svani !
Hocu ovaj orkan strasti
da sacuvam za kraj veka . "
Sta reci , osim ...predivno , ljubavno i vecno !!!! _________________ o , sramota Horacio ako bi ti umro, kakav bi skandal ostavio iza sebe ........................ |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
pollakova

|
Poslao: Uto Jul 24, 2007 2:53 pm Naslov: stih dana i pesma nedelje za mesec juli 2007 . godine |
|
|
Dalibor Djokic u pesmi " MOJI PRIJATELJI I JA "
........"
Zivot je samo linija jedna
nekada duza , a nekada kraca ,
jedno poverenje u pijanoj noci ,
nekada prokockano , a nekada ne .........
..........................
Sjajna pesma o zivotu upakovana u rolu ' poverenja , nekad prokockanog , nekada ne ' ........ Bravo Dak  _________________ o , sramota Horacio ako bi ti umro, kakav bi skandal ostavio iza sebe ........................ |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
pollakova

|
Poslao: Pet Jul 27, 2007 5:01 pm Naslov: stih dana i pesma nedelje za mesec juli 2007 . godine |
|
|
Nevemn Milakovic , hm..hmhm - ne znam ko od njega bolje pise ovu vrstu Pravoslavne poezije . Ponovo i iz " PJESME NAD PJESMAMA " od njega se nesto novo uci !!!!!
" Manastirska porta , zadnje pribeziste ,
atrijim obasjan Pravoslavnom vjerom ,
predvorje vecnosti , bijeg i skroviste
pravoslavlja Monah sto ratuje perom "...................... _________________ o , sramota Horacio ako bi ti umro, kakav bi skandal ostavio iza sebe ........................ |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
pollakova

|
Poslao: Pet Jul 27, 2007 5:14 pm Naslov: stih dana i pesma nedelje za mesec juli 2007 . godine |
|
|
Dragica Zdralic , nasa nova clanica vrlo brzo je na sebe skrenula paznju stihovima iz pesma " LJEPOTO "
" Hocu li te traziti
kad me budu nosili putevi
a vrijeme prenosilo
kroz godine bez tebe
Hocu li te i tad voljeti
lijevom stranom moga srca
sto je upola zivo ,
do pola mrtvo
otkada si otisao
da me ne trazis................ "
Divno Dragice !! Nadam se da ce mo te jos dugo citati  _________________ o , sramota Horacio ako bi ti umro, kakav bi skandal ostavio iza sebe ........................ |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
pollakova

|
Poslao: Pet Jul 27, 2007 5:24 pm Naslov: stih dana i pesma nedelje za mesec juli 2007 . godine |
|
|
Stjepan Herman ... taj decko nas je razmazio svojim sjajnim pisanijem ; U pesmi " ZIVOTNI GALOP " ........ulazimo u prici o zivotu , prolaznosti i kroz sve to prolazimo na njegov nacin sereta ............
........."
I opet po svetu jurcaju
moji od trnja ranjavi tabani
u horu gorkom jecaju
putevi greskom izabrani ".............
Mislim da apsolutno zasluzeno vredi mesto pesme nedelje .......citajte ga , svasta se od njega moze nauciti !!!! _________________ o , sramota Horacio ako bi ti umro, kakav bi skandal ostavio iza sebe ........................ |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
pollakova

|
Poslao: Ned Jul 29, 2007 12:24 am Naslov: Re: stih dana i pesma nedelje za mesec juli 2007 . godine |
|
|
Nevemn Milakovic , hm..hmhm - ne znam ko od njega bolje pise ovu vrstu Pravoslavne poezije . Ponovo i iz " PJESME o PJESNIKU " od njega se nesto novo uci !!!!!
pravoslavlja Monah sto ratuje perom "...................... |
_________________ o , sramota Horacio ako bi ti umro, kakav bi skandal ostavio iza sebe ........................ |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
pollakova

|
Poslao: Ned Jul 29, 2007 12:25 am Naslov: Re: stih dana i pesma nedelje za mesec juli 2007 . godine |
|
|
Nevemn Milakovic , hm..hmhm - ne znam ko od njega bolje pise ovu vrstu Pravoslavne poezije . Ponovo i iz " PJESME o PJESNIKU " od njega se nesto novo uci !!!!!
pravoslavlja Monah sto ratuje perom "...................... |
|
............ovo sam se ja malo zaigrala  _________________ o , sramota Horacio ako bi ti umro, kakav bi skandal ostavio iza sebe ........................ |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
pollakova

|
Poslao: Uto Jul 31, 2007 9:44 pm Naslov: |
|
|
Nasa Branka Korac ; navikla nas je na najbolje pa ni u " APOLO I DAFNE " nismo manje ocekivali a nismo manje ni dobili :
.........."
Kazem ti , idi , opijaj se
ljubavi i vinom !
Nosi lovorike pobednika
i budi zahvalan bogovima
da te nisam volela "
brrrrrrrrrrrrrrrr ; Kakva pesma ..a ? Devojke sta kazete .... jedna desetka , mislim se ja  _________________ o , sramota Horacio ako bi ti umro, kakav bi skandal ostavio iza sebe ........................ |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
ljuba-trebotin Site Admin

Pridruio: 10 Avg 2006 Poruke: 279 Lokacija: KruŔevac
|
Poslao: Uto Jul 31, 2007 11:23 pm Naslov: |
|
|
Hvala Ceco na velikom trudu koji si uložila u ove izbore. Odlièno si obavila posao. Pozdrav! _________________ Stojim sam na putu! Imam samo sliku iz dana, kad bili smo mladi? |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
lepa_S

Pridruio: 17 Avg 2006 Poruke: 924 Lokacija: ch
|
Poslao: Sre Avg 01, 2007 2:48 pm Naslov: |
|
|
| ljuba-trebotin :: |
| Hvala Ceco na velikom trudu koji si uložila u ove izbore. Odlièno si obavila posao. Pozdrav! |
Evo i mene - prikacinjem pozdravcic Ceciliji koja je bila maksimalna a ako izrazi zelju, ponovo da bude voditelj 'stih dana'' hmmm ja cu da klicim od srece... pa neka mi se javne - ja sam josuvek na staroj adresi
hehhehee...cmok
lepa _________________ Docekaj me osmehom... ... |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
pollakova

|
Poslao: Sre Avg 01, 2007 9:21 pm Naslov: |
|
|
| lepa_S :: |
| ljuba-trebotin :: |
| Hvala Ceco na velikom trudu koji si uložila u ove izbore. Odlièno si obavila posao. Pozdrav! |
Evo i mene - prikacinjem pozdravcic Ceciliji koja je bila maksimalna a ako izrazi zelju, ponovo da bude voditelj 'stih dana'' hmmm ja cu da klicim od srece... pa neka mi se javne - ja sam josuvek na staroj adresi
hehhehee...cmok
lepa |
Hvala vama na ovoj sjajnoj podrsci ; nije mi bilo lako ali radila sam kako sam znala i umela i cesto sam se i davila u moru predivnih stihova ...hmhm ..koji izabrati ........ Ovo je bilo zaista lepo iskustvo !!!!!! _________________ o , sramota Horacio ako bi ti umro, kakav bi skandal ostavio iza sebe ........................ |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
|