|
POEZIJASCG - ДОБРОДОШЛИ НА ФОРУМ О ПОЕЗИЈИ!
|
| Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeæu temu |
| Autor |
Poruka |
ljuba-trebotin Site Admin

Pridružio: 10 Avg 2006 Poruke: 279 Lokacija: KruÅ¡evac
|
Poslao: Pon Feb 18, 2008 9:43 pm Naslov: SUSRETI PESNIKA * ZA MIRIS BOŽURA: Cirih, KŠ, N. Sad, BG, LE |
|
|
Na inicijativu Miljojka Milojeviæa, našeg druga Bileta, a podstaknut pesmom Nevenke Alispahiæ *KOSOVO ZOVE* otvorio sam stranu * A SAD KOSOVO ZOVE*
http://poezijascg.com/poezija/?cat=32"
gde svi koji su registrovani za objavljivanje na BLOGU mogu na jednom mestu objaviti svoje pesme posveæenje želji Srpskog naroda da se Kosovo i Metohija oèuvaju kao sastavni deo Srbije.
Takodje na Biletovu inicijativu, a u dogovoru sa izdavaèem naše knjige *POEZIJASCG - PRVI PUT* KPZ Kruševac, tj, njenim upravnikom Svetlanom Djurdjeviæ, pokreæem inicijatuvu da se DRUGI SUSRETI PESNIKA sa sajta www.poezijascg.com, pod radnim nazivom *POEZIJASCG - ZA MIRIS BOŽURA* održe u Kruševcu, u Lazarevom gradu, sa programom i u terminu koji æemo dogovoriti u narednim danima. Na pomenutim susretima bi govorili rodoljubivu poeziju i dogovorili se o izadavanju druge zajednièke knjige sa nazivom *POEZIJASCG - ZA MIRIS BOŽURA*.
Sliène susrete mogli bismo organizovati i u nekom od Evropskih i Amerièkih gradova gde je to moguæe realizovati.
Vašu prijavu i komentare možete postaviti u ovoj temi. Sreæno Nam bilo !
Lazarev Grad u Kruševcu _________________ Stojim sam na putu! Imam samo sliku iz dana, kad bili smo mladi?
Poslednji put izmenio ljuba-trebotin dana Sub Mar 01, 2008 10:12 pm, izmenio ukupno 2 puta |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
Sanjalica

Pridružio: 24 Okt 2007 Poruke: 212 Lokacija: Novi Sad
|
Poslao: Uto Feb 19, 2008 7:15 am Naslov: |
|
|
Ljubo, ja sam uvek za lepo druženje. Raèunaj na mene.
Sanja |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
ZoranHristov

Pridružio: 19 Feb 2007 Poruke: 104 Lokacija: LEle
|
Poslao: Uto Feb 19, 2008 3:49 pm Naslov: |
|
|
iako mi zdravstveno stanje nije u redu ovih dana, raèunajte na mene.
Ne umem da pišem rodoljubive pesme, ali æu biti tu da vas podržim.
Sreæno nam bilo. _________________ Ore lola, sa cetiri vola,
dva su tudja, dva njegova nisu. |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
Rainbow

Pridružio: 31 Dec 2006 Poruke: 386
|
Poslao: Sre Feb 20, 2008 1:04 am Naslov: |
|
|
Ja kao i Zoran ne umem da pišem rodoljubive pesme(ne umem ni one druge) ali mogla bih da prisustvujem...ako se susret organizuje posle 5-og marta.
Znaèi èekamo datum.
Pozdrav svima! _________________ Svaka koincidencija s bilo chim-nije sluchajna |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
DaliborDjokic

Pridružio: 16 Avg 2007 Poruke: 21 Lokacija: BRUS
|
Poslao: Sre Feb 20, 2008 7:07 am Naslov: |
|
|
..kao sto rekoh...Ja cu da pijem, a vi ratujte.... _________________ Život je samo linija jedna
nekada duža,a nekada kraæa. |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
ZoranHristov

Pridružio: 19 Feb 2007 Poruke: 104 Lokacija: LEle
|
Poslao: Sre Feb 20, 2008 9:13 am Naslov: |
|
|
moze posle 5. marta, da bi nas bilo više _________________ Ore lola, sa cetiri vola,
dva su tudja, dva njegova nisu. |
|
| Nazad na vrh |
|
 |

|
Poslao: Sre Feb 20, 2008 4:39 pm Naslov: |
|
|
Videæemo za termin, Nadam se da æe biti izmedju 1 i 5 marta. Da li ti Vesna ikako možeš biti prisutna pre 5 marta?
Inaèe da Vas upoznam šta je za sada dogovoreno i obezbedjeno.
1. Obezbedjen je prostor za pesnièko veèe u Amfiteatru Crkve Lazarice koja sa nalazi u starom Lazarevom gradu.
2. Obezbedjena je medijska podraška regionalne televizije Kruševac, kao i ostalih medija u Kruševcu.( Danas smo ja i Svetlana Djurdjeviæ - naš izdavaè i kolega pesnik, najavili susrete)
Nastavljam sa sardnicima iz Kruševca rad na organizaciji i nadam se da æemo se lepo družiti. Malo æemo da pijemo (što reèe Djole), a onda stihovima bitke da bijemo!
Pozdrav Svima! Ljuba _________________ Stojim sam na putu! Imam samo sliku iz dana, kad bili smo mladi? |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
Rainbow

|
Poslao: Sre Feb 20, 2008 5:09 pm Naslov: |
|
|
Ja stižem 5-og u 12:10 -ako ne kasni avion...Pa dok proðem carinu...I nema šanse.
Uradite šta treba
P.S. Naša Crkva u NY je tražila dozvolu za održavanje demonstracija povodom Kosova.Nagaðate šta se desilo?
-NIje nam odobreno!
Ljudi se organizuju pa æe autobusima iæi u Vašington...Neæe ih biti u velikom broju, pretpostavljam,kao što bi bilo da su nam dozvolili javno okupljanje u NY.
Poz! _________________ Svaka koincidencija s bilo chim-nije sluchajna |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
BileMilojevic

Pridružio: 04 Feb 2007 Poruke: 65 Lokacija: Beograd
|
Poslao: Sre Feb 20, 2008 10:13 pm Naslov: Prijava za Pesnièki susret |
|
|
Najzad, valjda sam sada pogodio, ako nisam-
onda ne znam šta da radim i kako...
Dolazim i ja, obavezno!
Napred, pesmom u boj ....!
Pozdrav svima, svima, svima...
Kosovo je naša Otadžbina!
M.Milojeviæ
Ps. Hvala Vesni što mi objasni kako se ovo radi. |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
vlasto68
Pridružio: 20 Feb 2008 Poruke: 3 Lokacija: NOVA VAROS
|
Poslao: Èet Feb 21, 2008 12:02 pm Naslov: |
|
|
Пустили сте стрелу, и гле, јагње мирно стоји; и бацили сте копље на њега и јагње вас само гледа. Презрели сте га љубоморним страхом и шта вам још треба за кукавичји лет?
Ох, да! Треба вам гнездо славуја, да вам пева песму љубави. Но, ево сумрак гута светлост и славуј каже:“ Ја сам јагње и нећу вам ноћас певати, јер спремам песму за сутрашњу зору, а она је за вас недостижна; пошто ћете ноћас поломити и погубити сво ваше оружје.“
Срушили сте славују гнездо, тражећи јагње у њему, да правите ноћни пир. И када замахнусте сабљом на њега, јагње вам рече:“Ја сам славуј и сиромашна ће бити ваша гозба. Ево, спремам се да одлетим и ујутру ћу бити у свом стаду. Но, јутро је за вас недостижно, јер ћете тражити славуја у обореном гнезду.“
Но, доћи ће време, када ћете молити славуја за песму; и када ћете јагње тражити у вучијем чопору.....
Биће ми част да изговорим моје стихове:
О, како ми данас ври,
Лазарева крв, у мени.
У срцу, распуклом од јада:
играју његове свете сени
и моји снови, осуђени,
од одрођеног племена
што понизно клечи пред злом
послушног издајника и непријатеља...
У име Бога: видимо се у Лазаревом граду!!!
Поздрав од Власта О, како ми данас ври _________________ Ne piÅ¡em ljudima, veæ piÅ¡em vremenu... |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
lepa_S

Pridružio: 17 Avg 2006 Poruke: 924 Lokacija: ch
|
Poslao: Sub Feb 23, 2008 11:28 am Naslov: |
|
|
ZA MIRIS BOZURA - DRAGI MOJI... SAMO NAPRED! NECEMO SE POVITI ONIM ARNAUTSKIM ZAGADJENIM GLAVAMA!!!
KOSOVO JE TEMELJ SRBIJE!
ZELIM VAM PRELEPE TRENUTKE!
SRECNO!
Ljubo bices jos danas obavesten na meil! Mi cemo odrzati .'susret pesnika' literarno vece' povodom Kos. i Metohije 29.2.08g. u Zürichu!
S'ljubavlju Lepa! _________________ Docekaj me osmehom... ...
Poslednji izmenio lepa_S dana Sub Feb 23, 2008 12:55 pm, izmenjeno ukupno 1 puta |
|
| Nazad na vrh |
|
 |

|
Poslao: Sub Feb 23, 2008 11:28 pm Naslov: |
|
|
DA, Latinka mi je poslala sledeæe obaveštenje:
Udruženje srpskih pisaca Švajcarske, održaæe pesnièko veèe pod nazivom "ZA MIRIS BOŽURA" pod pokroviteljstvom SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE, 29.02.2008. godine u 20.00 èasova, u CIRIHU ul. Glattsteveg 91, 8051. Zürich.
Biæe nam drago da se ovaj skup sto više omasovi kao doprinos svim nepravdama koje se u ovom trenutku dešavaju Srbiji, a posebno na Kosovu. Na ovaj naèin bi dostojanstveno pokazali našu veliku ganutost za ovako veliku nepravdu koju doživljavamo. Sa nama æe te veèeri virtuelno biti i naši dragi prijatelji po peru iz Srbije, koji su aktivni èlanovi sajta "POEZIJASCG", a èije æemo pesme te veèeri mi proèitati. A oni ( pesnici iz Srbije) uzvratiæe nam istom merom i naše pesme èitati na pesnièkim susretima širom Srbije!
Ovo je samo prvi, u nizu pesnièkih susreta pod nazivom *ZA MIRIS BOŽURA* koji se nastavljaju veæ poèetkom marta 2008. godine u Kruševcu u Lazarevom Gradu i trajaæe dok traje i borba da KOSOVO OSTANE SRBIJA!
Srdaèan pozdrav u nadi da æe ovaj skup proteæi mirno i dostojanstveno i biti zabeležen u svim javnim glasilima!
SUSPS
Latinka Djordjeviæ, Zürich
 _________________ Stojim sam na putu! Imam samo sliku iz dana, kad bili smo mladi? |
|
| Nazad na vrh |
|
 |

|
Poslao: Sre Feb 27, 2008 8:24 pm Naslov: |
|
|
Poštovani posetioci i pesnici.
Ovom pesmom Vam najavljujem niz pesnièkih susreta širom Srbije i Sveta pod naslovom *ZA MIRIS BOŽURA - POEZIJASCG* na kojima æe uèešæe uzeti svi pesnici (èlanovi sajta, a i oni koji to zasad nisu), kojima na srcu leži ideja oèuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije.
Prvi susreti pesnika desiæe se veæ u petak 29.02.2008. godine u 20.00 èasova, u CIRIHU ul. Glattsteveg 91, 8051. Zürich, u organizaciji udruženje srpskih pisaca Švajcarske, od kojih su mnogi i èlanovi ovog sajta. Pesnièko veèe pod nazivom "ZA MIRIS BOŽURA" održaæe se pod pokroviteljstvom SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE.
Susreti pesnika se nastavljaju 17.03.2008. godine u 18 èasova istovremeno u Kruševcu, Beogradu, Novom Sadu, Leskovcu i drugim gradovima gde za to postoje adekvatni uslovi. Ideja je da ovi susreti *ZA MIRIS BOŽURA - POEZIJASCG* prerastu u svojevrsni PESNIÈKI MARATON kojim se pesnici bore za ideju oèuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije, a time i za ideju mira, ravnopravnosti i poštovanja i oèuvanja postojeæeg Svetskog pravnog poretka!
Pozivam sve pesnike, udruženja, sajtove, organizacije kulture i druge zainteresovane da da zajednièki organizujemo ove susrete pesnika.
Sve detalje možete dobiti:
na Email: pesnik@poezijascg.com
ili kod Svetlane Djurdjeviæ
KPZ Kruševac tel 037 422140
Ovu pesmu je oslikala Lepa Simiæ.  _________________ Stojim sam na putu! Imam samo sliku iz dana, kad bili smo mladi? |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
pollakova

Pridružio: 30 Sep 2006 Poruke: 372 Lokacija: tu pa tamo... i opet
|
Poslao: Èet Feb 28, 2008 5:50 pm Naslov: |
|
|
Pozdravljam i vas i ovu ideju. Ako prohodam dotle eto i mene  _________________ o , sramota Horacio ako bi ti umro, kakav bi skandal ostavio iza sebe ........................ |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
Rainbow

|
Poslao: Èet Feb 28, 2008 11:15 pm Naslov: |
|
|
Pa...ako nema ko-evo nosiæu te ja _________________ Svaka koincidencija s bilo chim-nije sluchajna |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu Ne možete glasati u ovom forumu
|
|