|
POEZIJASCG - DOBRODOŠLI NA FORUM O POEZIJI I JOŠ PONEČEMU !
|
Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeću temu |
Autor |
Poruka |
ljuba-trebotin Site Admin

Pridružio: 10 Avg 2006 Poruke: 279 Lokacija: Kruševac
|
Poslao: Čet Jan 11, 2007 10:19 am Naslov: Kiborge - K.B. |
|
|
POEZIJA KOJU PIŠE Kiborge K.B.
SVETLO
Sta radis sam u mraku ? Čijeg te svetla plaši jacina ?
Čiju to srodnu dušu opet tražiš,korakom belim,od kreča I dima ?
Lako je naći bol u sreći,treba ti malo bola srećina,
Ne vidiš,još je to za tebe daljina,
Kada bi ljudi ovladali tugom, postala bi za tren disciplina.
Pogledom oka ledi se težina,ako ti je srce već postalo glina,
Udahni tugom umetnost,iz očaja izvajaj najlepšu figuru.
Pokreni sebe oko sveta,prestani biti moralna meta,
Život je igra beskrajnog leta,osnaži se zovom divljine.,
Sebično…
Sebično…
Sebično…
Potraži za sebe nove vrline!
Kiborge K.B.
_________________ *Šta je mir duše, naspram oštrih ivica slobode* |
|
Nazad na vrh |
|
 |

|
Poslao: Sub Jan 20, 2007 11:15 am Naslov: |
|
|
Književni opus kiborge K.B.
ODRAZ TISINE k.b.
Tisina… Da li me odsustvo zvuka moze prilagoditi buci. Da li je eho isto sto I senka. Budim se I dok sanjam, samo na tren ,kraci od sekunde,osnovne jedinice trenutka,naseg vremena,ali sve vreme spavam. Ako vidim sve greske,da li ih kvalitetno percepiram,ako ih ne mogu ispraviti. Svaka greska vec pripada proslom vremenu. Da li je san samo svesnost svojih apetita I neumorna glad mogucnosti,zelja za delic sopstvenog odraza. Da li je odraz isto sto I ja,ili I on ima svojstveni odraz I licno ja odraza u sopstvenom odrazu. Senka se spaja onog trenutka kad nestane svetla,ne zeli s tobom poci u mrak. Retke su senke koje se odricu svetlosti. Za pogresnu senku ja predstavljam mrak.
U odrazu sopstvene tisane kad kad zna biti prilicno bucno.
kiborge K.B. |
|
Nazad na vrh |
|
 |

|
Poslao: Sub Jan 20, 2007 11:33 am Naslov: |
|
|
Književni opus - kiborge K.B.
ONA
Ponekad dajem zvezdama
oblik tvoga lika,
osećajući tvoj dodir
svakim treptajem vetra.
Tako daleko
a tako blizu,
nestaješ,
u senci oblaka,
nedostižna…
kiborge K.B. |
|
Nazad na vrh |
|
 |

|
Poslao: Uto Jan 23, 2007 12:09 am Naslov: |
|
|
Književni opus - Kiborge K.B.
SEBIČNA ILUZIJA
Gledam kada ti to hoćes, vidim kada ti to želis. Sebična iluzija kao senka ne znane prošlosti, brises sve tragove, a ne zeliš reći baš ništa.
Nijedne reči da li sam vredan dok lutam sam, pustim ulicama mojih snova, kao šapat, tiho, sto tiše, plaseci se razbudjivanja svesti. Ti nećes znati ko sam ja, jer ti nikada nećes videti sebe onako kako te ja vidim, ostaćeš nema, ali glasnija od bilo kog šapata, postaćeš šetač, lutalica, ali nikada nećeš osetiti snove, bićes ono sto si oduvek bila, sebična iluzija, samo pogled.
Nestvarno i lažno, pomalo preteći, bez ijednog glasa, nemo koračaš tankom linijom večnosti, bez stajanja i bez osvrtanja, bez imalo nade u ono sto je nekada bilo sve.
Ništa. To je sada sve.
Odvratan osećaj usamljenosti koji prolazi kroz svaku poru tela, ostavljajuci za sobom trag jedne zime i večite stope u snegu. Neuspeli beg jedne senke.
Nisam. Niti ću ikada više biti isti, kao da ne postojim, ali dišem crtu odraza neke nove prošlosti budućeg vremena. Osećam da ne osećam, iako vidim i ono sta ne vidim. Ispuštam krik, tako nečujan da ga nadglasava tišina. Odsustvo zvuka kao najlepša muzika.
Ponekad vetar donosi vazduh koji odiše mirisom, smeša gasova koja dobija boju, oblik, postojanje, misao koja je svemoguća i beskrajna.
I najmanja laž savlada tišinu.
(citat “odsustvo zvuka kao najlepsa muzika” by IVO ANDRIC)
Kiborge K.B. _________________ *Šta je mir duše, naspram oštrih ivica slobode* |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Tetrabyblos
Pridružio: 24 Jan 2007 Poruke: 4 Lokacija: Beograd
|
Poslao: Sre Jan 24, 2007 1:10 pm Naslov: |
|
|
Krik olova, eksplozija misica
ispod jutrom orosenog lisca
~
Vlazna oka, u zbun skrivena
izdaleka gleda, Boginjom spasena.
Jedna srna |
|
Nazad na vrh |
|
 |

|
Poslao: Pet Jan 26, 2007 10:57 pm Naslov: |
|
|
Književni opus - Kiborge K.B.
PROŠLOST BUDUĆEG VREMENA
Prošlost budućeg vremena.
Tiho je . Više i ne odlazim na ta mesta , zakopavam , odbacujem bilo kakvu povezanost, lažem da ne postoje , a zatim laž maskiram i granam na više manjih a ne manje velikih laži, ne bi li sam sebi zavarao trag i poverovao u količnik sopstvene istine . Kreiram buduća sećanja i uspomene delovanjem na sad . Ako usavršim laž neizmerno istinitom, neopisivo lepom, i bogatom sadržinom, jednoga dana , mnogo godina posle sad , sasvim siguran ću reći , imao sam lepu prošlost budućeg vremena .
Ono što ostaje smo mi sami u datim trenucima vremena, samo što ih po njihovoj osobenosti nazivamo lepim ili ružnim sećanjima, uspomenama.
Kiborge K.B. _________________ *Šta je mir duše, naspram oštrih ivica slobode* |
|
Nazad na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu Ne možete glasati u ovom forumu
|
|