Spacer Pic
Pfeil Početna

Portal PoezijaSRB
Autor Ljuba Obrad   
Monday, 23 December 2013

 
Poslednji put ažurirano ( Saturday, 27 November 2021 )
 
Godišnja priredba KUD-a *Vuk Karadžić* za 2012.
Autor Ljuba Obrad   
Saturday, 22 December 2012
15.12.2012. године у Дому Културе у Треботину, пред препуном салом,  одржанa је годишња приредба КУД-а *Вук Караџић* из Треботина, Жабара и Мале Врбнице, на којој је представљен богати репертоар фолклорних игара фолклорне секције и оригинална ауторска поезија литерарне секције у казивињу аутора Љубодрага Обрадовића и Драгана Тодосијевића. Гости на овогодишњем програму били су чланови певачке етно групе„БИСЕРИ ЦАРЕВА ГРАДА“ из Крушевца. (Ова музичка дружина састоји се од 7 певача и 8 свирача који негују српску народну и етно музику. Септембра месеца ове године снимили су свој први албум, са народним и етно песмама, који би ових дана требало да угледа светлост дана). Гост КУД-а *Вук Караџић* био је и познати виртуоз на хармоници Вукоман Вуле Радмановац.

Годишње награде и захвалнице КУД-а *Вук Караџић* из Треботина, Жабара и Мале Врбнице за изузетно успешан рад у 2012. години и допринос у раду КУД-а *Вук Караџић* добили су: Живорад Ђокић, Културни центар Крушевац, КПЗ Крушевац, ОШ Жабаре, протојереј господин Брана Павловић, Етно група *Божури царева града*. Награде и захвалнице је уручио Борислав Чолић - председник КУД-а. На годишњој смотри уручене су и награде најбољим фудбалерима ФК Жабаре. Погледејте фотографије и осетите делић атмосвере са овог концерта.


Старо је правило да је игра оно што се не заборавља, па су дугогодишњи
проверени играчиКУД-а Вук Караџић измамили бурне аплаузе...
Poslednji put ažurirano ( Saturday, 22 December 2012 )
PROČITAJTE CEO ČLANAK - PESMU...
 
Godišnja 2011
Autor Ljuba Obrad   
Tuesday, 03 January 2012
25.12.2011. године у Дому Културе у Треботину, пред препуном салом,  одржанa је годишња приредба КУД-а *Вук Караџић* из Треботина, Жабара и Мале Врбнице, на којој је представљен богати репертоар фолклорних игара фолклорне секције и оригинална ауторска поезија литерарне секције у казивињу аутора Љубодрага Обрадовића и Драгана Тодосијевића и њиховог специјалног госта Миће Живановића. Пре самог културно-уметничког програма у галерији Дома културе у Треботину отворена је одржана је самостална изложба Димитрија Вујичића - Вудија, сликара аматера из Падежа. Гости на програму били су: Синиша Максимовић - заменик председника скупштине Града Крушевца, Горан Ћирић - секретар  скупштине Града Крушевца, Мића Живановић - заменик начелника Градске управе у Крушевцу и пуковник Милорад Димитријевић - комндант центра за логистику у Крушевцу.

Годишње награде КУД-а *Вук Караџић* за изузетно успешан рад у 2011. години и допринос у раду КУД-а *Вук Караџић* добили су: Зајић Биљана, Бранислав Кљајић и Драган Миљковић. Награде је уручио Борислав Чолић - председник КУД-а. На годишњој смотри уручене су и награде најбољим фудбалерима ФК Жабаре. Погледејте фотографије и осетите делић атмосвере са овог концерта.


Младе и талентоване чланице фолклорне секције КУД-а *Вук Караџић*
 
PROČITAJTE CEO ČLANAK - PESMU...
 
Pesnički maraton KCK
Autor Ljuba Obrad   
Friday, 04 November 2011
Kliknite na strelicu i preslušajte audio snimak !

13.10.2011. godine u Klubu KCK, održan je PESNIČKI MARATON KCK 2011, kao sastavni deo sajma knjiga i izdavaštva Rasinskog okruga na kome je nastupilo ukupno 56 pesnika. Na samom početku predstavili su se sa po jednom pesmom članovi žirija u sastavu: Bora Blagojević - predsednik, Jelena Protić-Petronijević, Tomislav Miletić, Djordje Petković i Ljubodrag Obradović. Zatim je u takmičarskom delu nastupio 51 pesnik, a na kraju je žiri u proglasio najbolje.

Pobednik PESNIČKOG MARATONA KCK 2011 je mlada i talentovana pesnikinja Marina Živković iz Kruševca-Aleksinca koja je osim diplome i knjiga dobila i pravo na pesničku promociju u Kulturnom centru Kruševac. Drugu nagradu su ravnopravno podeli Ana Berbakov iz Kruševca, Ratko Belić iz Subotice i Marija Miladinović iz Ćuprije, a treću: Srbobran Matić iz Aleksinca, Teodora Lazić iz Kruševca i Mila Marković iz Paraćina.   Specijalne nagrade su dobili Veljko Stambolija iz Kruševca, Darko Habazin iz Beograda i Iva Baštovanović iz Kruševca. A venredno priznanje POETA PRIMUS Juhorskog oka dobio je Sabah Al Zubeidi iz Iraka (sada živi i piše u Beogradu).
Poslednji put ažurirano ( Saturday, 27 November 2021 )
PROČITAJTE CEO ČLANAK - PESMU...
 
MIRIS BOŽURA - Promocija u Ćupriji
Autor Ljuba Obrad   
Saturday, 29 October 2011
28.10.2011. године у Центру за културу у Ћуприји у организацији овог центра и Књижевног клуба *ДУШАН МАТИЋ* из Ћуприје одржана је промоција књиге Љубодрага Обрадовића *МИРИС БОЖУРА*. У промоцији коју је водила Јелена Ђорђевић су поред аутора учествовали и његови пријатељи: Бора Благојевић, Мића Живановић, Бранко Симић, Светлана Ђурђевић, Слободан Јовановић, Слободан Ивановић, Милка Ижогин... Истовремено са промоцијом отворена је и изложба слика Саве Стојкова... Погледајте делић атмосвере, прочитајте синопсис промоције и уживајте...


Љубодраг Обрадовић

МОЈА ЈЕ СЛАБОСТ

Моја је слабост
од непознатог страх
и занос да желим радост
и кад је у животу крах.

Оклизнем се, падам...
Опет свиће зора...
Живот је тако кратак,
као одсјај метеора.

Poslednji put ažurirano ( Sunday, 30 October 2011 )
PROČITAJTE CEO ČLANAK - PESMU...
 
SRPSKI RULET na FEDRASU 2011
Autor Ljuba Obrad   
Sunday, 23 October 2011
FEDRAS 2011
На четрдестом јубиларном ФЕДРАСУ - Републичком драмском фестивалу села Србије у Малом Црнићу 21.10.2011. године у 21:00 одиграна је представа *СРПСКИ РУЛЕТ* коју су извели чланови драмског студија КУД-а *Вук Караџић* Треботина, Жабара и Мале Врбнице, а коју је написао и режирао Дејан Радојевић.

Био је ово 21 наступ КУД-а *Вук Караџић из Треботина (раније Дома Културе) на овој најзначајнијој манифестацији драмског аматеризма у Србији, што су домаћини знали да цене па су самом КУД-у *Вук Караџић* и Љубодрагу Обрадовићу, потпредседнику КУД-а и директору Културног центра Крушевац, доделили повеље за 40 година трајања и значења ФЕДРАСА. Погледајте детаље са извођења представе СРПСКИ РУЛЕТ и отварања фестивала....Чланови глумачке екипе

Poslednji put ažurirano ( Sunday, 23 October 2011 )
PROČITAJTE CEO ČLANAK - PESMU...
 
TRAG SVETLOSTI u slavu Velike Gospojine
Autor Ljuba Obrad   
Monday, 29 August 2011
28. августа 2011. године у порти цркве у Великој Врбници, чланови КУД-а *Вук Караџић* из Треботина, Жабара и М. Врбнице, извели су пригодан културно уметнички програм у част Велике Госпојине.

Велика Госпојина или Успење Пресвете Богородице је један од највећих хришћанских празника. Овај празник је успомена на смрт Богородице и према јеванђељском предању, дан када се она вазнела на небо и "предала свој дух у руке Спаситеља ", у спење Пресвете Богородице спада у ред Богородичних празника. Српска православна црква и верници га славе 28. августа, односно 15. августа по јулијанском календару, када се завршава и пост који траје 14 дана.

Љубодраг Обрадовић говори своју песму

ТРАГ СВЕТЛОСТИ

Иза гора и долова,
иза свести и савести,
иза сећања и бола,
траг светлости...

Poslednji put ažurirano ( Monday, 29 August 2011 )
PROČITAJTE CEO ČLANAK - PESMU...
 
ZVEZDANO ZDRAVINJE 2011.
Autor Ljuba Obrad   
Wednesday, 10 August 2011
ZvezdanoZdravinje2011
*ЗВЕЗДАНО ЗДРАВИЊЕ * је свакако манифестација која има изузетну традицију на културном небу града Крушевца и која својим репортором привлачи изузетно интересовање како Здравињаца, тако и публике из околних села. Посебан значај има такмичење најмлађих хармоникаша из целе Србије *ЗВЕЗДАНА ХАРМОНИКА СРБИЈЕ*.

На свечаном отварању манифестације *ЗВЕЗДАНО ЗДРАВИЊЕ 2011* част да наступе имали су КУД *Вук Караџић* из Треботина, Жабара и М.Врбнице и Удружење фрулаша *Адам Милутиновић* из Крушевца. Пред бројном публиком, која је испунила дом културе у Здравињу, наступили су и песници Љубодраг Обрадовић и Драган Тодосијевић, а манифестацију је отворила Јасмина Милић - директорица КПЗ Крушевац.


*ЗВЕЗДАНО ЗДРАВИЊЕ 2011* је почело наступом КУД-а *Вук Караџић*
из Треботина, Жабара и М.Врбнице и Удружења фрулаша *Адам
Милутиновић* из Крушевца

PROČITAJTE CEO ČLANAK - PESMU...
 
Festival narodnog dečjeg stvaralaštva
Autor Ljuba Obrad   
Saturday, 16 April 2011
LomnicaOmladinskiSabor
10.04.2011. године у Дому културе у Великој Ломници, у организацији КУД-а Радомир Јаковљевић Јакша из Велике Ломнице, МЗ Велика Ломница и КПЗ Крушевац, одржан је традиционални ФЕСТИВАЛ ДЕЧЈЕГ НАРОДНОГ СТВАРАЛАШТВА, на коме је учешће узело 14 КУД-ова, односно дечјих група. За даље такмичење у Брусу пласирали су се дечје групе КУД-а 14 Октобар из Крушевца и ОШ Јован Јовановић Змај из Мудраковца.
 
У оквиру такмичарског дела представило се 13 екипа са својим програмима и то:
 • КУД „Бистрица“, Дворане
 • ОШ „Јован Јовановић Змај“, Головоде
 • КУД „Радомир Јаковљевић Јакша“, Велика Ломница
 • КУД „Дедине“, Дедине
 • КУД „Расина“, Велики Купци
 • КУД „Ћуковац“, Велики Шиљеговац
 • КУД „Полет“, Падеж
 • КУД „14 октобар“, Крушевац
 • КУД „Каонички извори“, Каоник
 • КУД „Герасим Вујић“, Коњух
 • КУД „Вук Караџић“, Треботин, Жабаре и Мала Врбница и ОШ „Жабаре“
 • КУД „Драгиша Петровић Гиле“, Каменаре
 • КУД „Чарапанка“, Крвавица

Poslednji put ažurirano ( Saturday, 22 June 2013 )
PROČITAJTE CEO ČLANAK - PESMU...
 
SMOTRA SELA 2011 - Grad Kruševac
Autor Ljuba Obrad   
Tuesday, 15 March 2011

Распоред такмичења села Града Крушевца за 2011. год.

 

Датум

Село

Тема

12. март (субота)

Треботин, Жабаре, М. Врбница

ЗАПИС

27. март (недеља)

Велика Ломница

Ђурђевдан

9. април (субота)

Јасика

Цветна недеља

10. април(недеља)

Лазаревац

Жетва

15. април (петак)

Пепељевац

Божић

16. април (субота)

Велики Купци

Врбица

28. април (четврак)

Здравиње

Село

29. април (петак)

Падеж

Берба грожђа

30. април (субота)

Мешево

Село

7. мај (субота)

Текије

Свадба и просидба

8. мај (недеља)

Дворане

Село

12. мај (четвртак)

Кобиље

Воденица

13. мај (петак)

Велики Шиљеговац

Прос(ја)ци

14. мај (субота)

Глободер

Крштење

19. мај (четвртак)

Каменаре

 

20. мај (петак)

Макрешане

Свадба

21. мај (субота)

Коњух

Ђурђевдан

27. мај (петак)

Бела Вода

Прело

28. мај (субота)

Кукљин

Вашар

29. мај (недеља)

Шанац

Ђуђевдан

3. јун (петак)

Каоник

 

4. јун (субота)

Паруновац

 

5. јун (недеља)

Крвавица

Жетва

 

PROČITAJTE CEO ČLANAK - PESMU...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 1 - 15 of 36
Pesma za Vas !

 

 
ТВОЈЕ ЋУТАЊЕ МИ ГОВОРИ 
 
Твоје ћутање ми говори.
После дугих шетњи
и изгубљеног мира,
видим зебњу у твојим очима
и једно срце од поцепаног папира.

Твоје ћутање ми говори.
Ти имаш бујну машту
и дечака на сваком кораку.
И најлепши цвет страда у мраку,
зато их и мамиш у своју башту.


Твоје ћутање ми говори,
док те гледам без твог знања.
Очајни су то погледи,
занесењак може само да сања.


Твоје ћутање ми говори,
више но икад ти што си рекла.
Стајали смо често на киши
и река је из нас истекла.


Твоје ћутање ми говори.
Сад се смешиш крадом,
свaком ко те погледа
и узалудном пуниш надом,
срца тих дечака,
нудећи срце од леда.

© Љубодраг Обрадовић
 
Registracija

Zaboravili ste lozinku?
Anketa
Ko je najbolji pesnik ?
 
Pročitajte i ...
by pRe
© 2023 poezijascg.com
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.