Треботин, Жабаре
и М. Врбница
Вук Караџић
 
 
О СЕКЦИЈИ 
Goran Todosijević
Горан Тодосијевић, председник
 фолклорне секције
и кореограф.КУД *ВУК КАРАЏИЋ* - ФОЛКЛОРНА СЕКЦИЈА
Foto galerija Шумадија пионири

Folklorna sekcija KUD-a *Vuk Karadžić* okuplja oko 150 aktivnih članova svih uzrasta i zanimanja. Sekcija je imala bezbroj uspešnih gostovanja kako u našoj zemlji tako i van nje. Treba napomenuti jedno od veoma uspešnih gostovanja van naše zemlje - gostovanje u Nemačkoj. Tada je obidjeno nekoliko gradova Nemacke u kojima je naš folklorni ansambl ostavio veoma pozitivan utisak (gradovi u kojima je nastupao su Bon, Trijer, Keln).

Sekcija je redovni učesnik na manifestaciji Takmičenje sela kao i saborima narodnog stvaralaštva gde je uspešno predstavljala Opstinu Kruševac na Republičkim takmičenjima.
Prve koreografije nastale su 1968. godine pod upravom učitelja Osnovne škole Svetomira Grkovića. U početku su postojale samo dve koreografije spletova igara iz Šumadije i istočne Srbije.

Sada je folklorni ansambl pod upravom koreografa Gorana Todosijevića, a na repertoaru su sledece igre: · Igre iz Šumadije ( koje se izvode u tri različite koreografije )
· Igre iz istočne Srbije
· Vlaške igre
· Šopske igre
· Igre iz Banata
· Igre iz Vranja i
· Leskovačke igre

Ali to nije sve, u izradi su još dve nove igre igre iz Dalmacije i Bunjevačke igre. Dok je omladinski folklor pod upravom koreografa Gorana Todosijevica, sa mladjim članovima rade stariji članovi sekcije. Napornim vežbanjem igara koje su na repertoaru omladinskog folklora uspevaju da održe kvalitet folklorne sekcije.

     Sekcija poseduje sopstvenu, autentičnu, narodnu nošnju koju su prikupili i uradili sopstvenim sredstvima sami članovi sekcije.