Треботин, Жабаре
и М. Врбница
Вук
 
 
O SEKCIJI

Obradović Ljubodrag,
potpredsednik KUD-a i predsednik literarne sekcije

SPAVAJ

spavaj u senci
moje duše
spavaj u 
zavetrini moje kiš
spavaj tu na
levoj obali Pepeljuše
spavaj u pesmi
vrednih ratara
spavaj u pesmi 
noćnih ptica
spavaj u fijuku vejavica
spavaj u mirisu
poljskog cveća
tu
na levoj obali
Pepeljuše
spavaj selo moje


(Pesma je posvećena selu Trebotin)

(C) Dragan Todosijević 2005


LITERARNO - RECITATORSKA SEKCIJA 
SUPES

Literarna sekcija KUD-a *Vuk Karadžić* iz Trebotina , Žabara i Male Vrbnice, broji 15 članova i ima značajan udeo u realizaciji programa KUD-a. Članovi ove sekcije aktivno učestvuju u realizaciji svih programa KUD-a.

Sekcija organizuje književne večeri, susrete pesnika i nastupa u kolaž programima sa drugim sekcijama KUD-a *Vuk Karadžić*. Poezija članova sekcije može se pročitati na ovom sajtu, kao i u samostalno objavljenim knjigama članova sekcije.

Članovi ove sekcije posebno su aktivni kod organizovanja susreta pesnika sa sela  - SUPES-a, koji se održava svake godine u Domu  Kulture u Trebotinu  i etno kući u Žabaru,  kao prateća manifestacija FEDRARA.  

Ako ste pesnik i živite na selu ( ili gradu, a ljubav prema selu Vam je u duši), svoje pesme možete poslati sa naznakom *za SUPES* na email  pesnik@poezijascg.com ,
i pesme će biti postavljene na posebnoj strani ovog sajta, a Vi ćete biti u  konkurenciji  za nastup na SUPESU. Neophodno je da uz pesmu pošaljete svoje podatke ( ime, prezime, adresu stanovanja, JMBG, svoj email ).