PROČITAJTE
 Pročitajte knjigu poezije Ljubodraga Obradovića Tvoje ćutanje mi govorisamo poezijascg.com
po celom SCG web-u


Početna

 
   
DOBRODOŠLI U SVET POEZIJE  
Poštovani posetioci,

Ovde se možete upoznati  sa  kratkom biografijom pesnika  koji su do sada objavili svoje  pesme na  www.poezijascg.com  .   Uživajte !!!


Vladica Milenković Vlajče - VMV


Vladica Milenković Vlajče, rođen je 20. novembra 1973. godine u Paraćinu. 

Bavi se pisanjem aforizama, poezije i kratkih priča. Objavio knjigu aforizama "KRITIČNA MASA" u okviru multimedijalnog projekta "ŽIGOSANJE", koji obuhvata i knjigu aforizama i karikatura Zorana Matića Mazosa. U okviru projekta je objavljen i CD-ROM istog naziva kao multimedijalna knjiga oba autora.

Jedan od dva osnivača SATIRIČNE POZORNICE ŽIKIŠON u Paraćinu. Pokretač i realizator fanzina "ŽIKIŠON" u kome se objavljuju pristigli radovi koji su bili najuspešniji na konkursu Satirične pozornice Žikišon.

Pokretač, uređivač i realizator fanzina "KultURA!" u kome se objavljuju poezija i kratke priče manje (i više) poznatih autora.Sa aforizmima, poezijom i kratkim pričama zastupljen u nekoliko enciklopedija, zbirki i zbornika.

Za poeziju nagrađivan. Saradnik elektronskih časopisa i web sajtova koji se bave satirom: "ETNA", "ZONA SATIRE" i "NOSOROG".Pored pisanja bavi se dizajnom, pripremom za štampu i izradom prezentacija. 

Uradio dizajn za online izdanje projekta *100 PESNIKA - 100 PESAMA, POEZIJASCG*.IMA TEVidim te:
noge ti odlaze,
nose telo,
i lice,
i srce.
Sve tvoje.
Ali, ipak, ostaješ -
još uvek smo dvoje!

Ostaješ tu,
neumorno prividna,
previše providna,
nevidljiva,
stidljiva
i nesvesna,
da te, ipak, ima tu,
u mojim mislima.


(C) Vladica Milenković Vlajče - VMV