UMESTO PREDGOVORA »»»
KAKO PESMOM DA MENJAM SVET

Danas je: datum  

DOBRODOŠLI U SVET POEZIJE!

Poštovani posetioci,


Želja vlasnika ovog web sajta je da pre svega svoju, a i poeziju pesnika iz Srbije, Crne Gore i drugih prostora EX - Yugoslavije, unese u sve domove, na danas najednostavniji način, putem interneta i tako poetske vrednosti učini dostupnim. Jedan od načina za realizaciju ove ideje je i ovaj projekat koji Vam prestavlja poeziju pesnika sa prostora Ex - Jugoslavije i njihove najbolje pesme. 

Projekat , *KAKO PESMOM DA MENJAM SVET, www.poezijascg.com*  koji nastaje pred vašim očima, rezultat je velikog entuzijazma članova ovog sajta, koji se nesebično angažuju, odričući se autorskog honorara i sami radeći sve poslove od pisanja, lekture, do dizajna i izrade potrebnog materijala za prezentovanje projekta. Posebnu zahvalnost, dugujem članovima uređivačkog kolegijuma Lepi Simić,  i Vladici Milenkoviću - Vlajčetu, koji je uradio idejno rešenje za online verziju, koja je pred Vama.

U nadi, da će Vam se poezija koju ovde iznosimo pred sud javnosti, dopasti i da će ove pesme ugledati svetlost dana i u papirnom izdanju (knjizi), želim Vam prijatne trenutke u druženju sa poezijom pesnika koji svoju poeziju objavljuju i na www.poezijascg.com  .

Ovaj projekat, u svom online izdanju je razvojni projekat, otvoren za sve pesnike sveta, sa idejom da jednog dana preraste u projekat *1000 PESNIKA - 1000 PESAMA, POEZIJA SVETA* i tako jezikom poezije doprinosi razumevanju medju ljudima različitih vera, nacija i ideologija.

Neka stihovi govore... 

Ljubodrag Obradović

Lepa Simić / Umesto predgovora...
Vladica Milenković / Umesto predgovora...

KAKO PESMOM DA MENJAM SVET


Kako pesmom da menjam svet ?
Kako rimom da nateram cvet,
da miriše i ostane lep ?
Kako stih da započne taj preokret ?

Kako želje da se vesele,
da java ne bude strava
i lepote budu dobrote,
a u prošlost odu strahote?

Kako ljubav da otpočne let,
kako sreća da doleti opet?
Kako dobro da pobedi zlo
i kako da dočekam to?

Hajde sad, da ofarbamo javu
i na volju pustimo želje,
da lepotu osete pravu,
da od danas počne veselje.

Hajde, nek nas zanos ponese,
da menjajući sebe, menjamo sve.
Nemire nek prošlost odnese,
a mi svoj da ispevamo svet.


© Ljubodrag ObradovićЋИРИЛИЦАNAREDNA

Strana 1. NA POČETKU I NA KRAJU /
Ljubodrag Obradović »»»

POSETITE NAS PONOVO !!!