Poštovani posetioci i članovi sajta,

Na početku:
Posle skoro tri godine od početka rada ovog sajta, ja sam, iako teška srca i sa velikom nelagodnošću, odlučio da Vam se obratim, sa ovim tekstom što u nastavku sledi, jer prosto nisam smeo sebi da dozvolim luksuz da ništa ne pokušam.

Ideja:

Osnovna ideja sajta  www.poezijascg.com  je, kao što znate, da se poezija pesnika iz Srbije, Crne Gore i drugih EX - YU prostora, na danas najjednostavniji način, putem interneta,  unese u sve domove i tako poetske vrednosti učine dostupnim.

Dodatna ideja:
Ideja koja me muči i daje mi krila je i želja da udjem i u izdavačku delatnost, tako da izdavanje i plasman knjiga poezije postane krajnje jednostavno i jeftino.
 

Problemi:
Kako pri realizaciji ovih ideja postoje i dosta veliki troškovi vezani za usluge servera, pristupa internetu i pre svega održavanja sajta, kao i pripremu izdavačke delatnosti, a sam nisam više u stanju da sve to finansijski propratim, bilo bi od neprocenjive važnosti za razvoj i opstanak sajta, da se obezbede dodatna finansijska sredstva.

Donacija:
Zbog svega toga, iako, ponavljam, teška srca i sa nelagodnošću, Vas pozivam, Poštovani posetioci i članovi sajta, da ako ste u mogućnosti i mislite da ovu ideju treba podržati, uplatite donaciju. Uplatom donacije omogućio bi se nesmetani razvoj i održavanje sajta, na dobrobit svih posetilaca i članova sajta, a svi Registrovani članovi sajta koji uplate donaciju dobili bi i neke pogodnosti u vidu sledećih prava i mogućnosti .

Ko može uplatiti donaciju?
Donaciju mogu uplatiti svi registrovani članovi sajta, kao i posetioci, firme, udruženja, kao i sve vladine i nevladine organizacije. Donacija može biti potpisana, a može biti i anonimna.

Visina donacije:
Visina donacije nije ničim ograničena i odredjena. Ja predlažem da donje granice iznose: za uplatu od donatora iz zemlje 1.000,00 dinara i za uplatu od donatora iz inostranstva 50,00 Evra, a gornje granice su stvar Vaših mogućnosti i procene .

Uplata donacije:

Ako mislite da treba podržati razvoj i opstanak ovog sajta, i imate mogućnosti da finansijski pomognete,
Vašu donaciju možete uplatite na sledeći način

I skoro na samom kraju:
Donacija nije obavezna. Registrovani članovi koji ne uplate donaciju ništa neće izgubiti od dosadašnjih prava i mogućnosti. Ovo je samo pokušaj da se uplatom donacije od onih korisnika koji hoće i mogu da finansijski pomognu, pribave dodatna finansijska sredsva i ovaj sajt nastavi svoj razvoj u pravcu u kome se za ove 3 godine, pred Vašim očima kretao.

Zahvalnost:
Hvala svima koji pomognu i nadam se da ću opravdati poverenje onih koji veruju u ideju vodilju koju sledim od samog početka, a to je, da ponovim , da se poezija pesnika iz Srbije, Crne Gore i drugih EX - YU prostora, uz pomoć ovog sajta, na danas najjednostavniji način, putem interneta,  unese u sve domove i tako poetske vrednosti učine dostupnim.

Vlasnik sajta
Ljubodrag Obradović